Nya kontorsstolar

När det är dags att investera i nya skrivbordsstolar till kontoret är det lätt att känna sig överväldigad av alla de alternativ som finns. En bra skrivbordsstol ska vara ergonomisk och hålla en hög kvalitet. Den ska också gärna vara så billig som möjligt. För den som föredrar att köpa bra kontorsstolar billigt kan det vara värt att titta på andrahandsmarknaden av kontorsmöbler. Dessa möbler är använda och kan se lite slitna ut ibland, men är ofta fullt funktionella och går att rusta upp så att de blir som nya.

kontorsstolar

Ergonomiska stolar

En bra skrivbordsstol uppfyller de ergonomiska krav som finns. Arbetsmiljöverket har gett ut broschyrer där man kan få bättre kunskap om vilken typ av stol som behövs till den verksamhet man bedriver. För skrivbordsarbete kan det vara bra att läsa AFS 2012:2 som handlar om belastningsergonomi. Samt ADI 524 som handlar om arbete framför datorn. Att läsa på om de regler som finns att följa är en bra början för att kunna identifiera behovet av kontorsmöbler. Till exempel är det viktigt att kunna variera sin arbetsposition under dagen, och att det är rätt höjd på stolen i relation till bordet och datorskärmen. Arbetsgivaren måste ta dessa regler i beaktande när han eller hon köper in nya stolar till företaget.

Kontorsstolar i Stockholm

Det finns många butiker och showroom som säljer och visar kontorsstolar i Stockholm. Såväl specialistbutiker som showroom för särskilda möbelmärken och vanliga möbelbutiker. Det är bra att kunna provsitta möblerna på plats och att få prata med experter som kan visa hur stolarna fungerar. När man besöker en möbelbutik kan man också få mer information om stolarnas utformning och deras fördelar och nackdelar.

Begagnade kontorsstolar

Att köpa begagnade kontorsmöbler är ett effektivt sätt att spara pengar på. Ibland kan man hitta riktigt högkvalitativa kontorsstolar i bra skick. Till exempel i denna butik i Solna utanför Stockholm. Om man vill köpa en hel serie med stolar kan man få ett fördelaktigt pris. Begagnade stolar går också att köpa i vanliga secondhandbutiker. Men då kan man inte räkna med att hitta 20-30 likadana stolar utan endast enstaka exemplar.